BBS

 A BBS világszerte az egyik legnagyobb és legismertebb könnyűfém felni gyártó cég. Kiváló minőségű termékei mind utcai autókon, mind a versenysportokban rendkívül népszerűek, kiemelt beszállítói több sportágnak is, szinte mindegyik műfajban találkozhatunk velük. Manapság a BBS-t mint a "győztesek felnijét" is emlegetik: több évtizedes gyártási tapasztalataik során egyre könnyebbeket és könnyebbeket hoztak létre belőlük, amelyek mellé nagyfokú biztonság, megbízhatóság és nem utolsósorban gyönyörű design is párosult. Mindezeket az előnyös tulajdonságokat a versenypályákon kívül az utcai autókra gyártott felnijeik is örökölték. A kivételes színvonal mellé magasabb árfekvés is párosul, így magyar viszonylatban a BBS a drága kategóriába sorolható. 14 collosnál nem is gyártanak kisebb felniket, akárcsak a többi komoly, alufelnivel foglalkozó cég.

Maga a gyár 1970-ben alakult, mikor Heinrich Baumgartner és Klaus Brand Schiltachban (Németország) műanyag karosszéria elemeket kezdett el gyártani. A két név és a városka kezdőbetűiből ered a cég neve. 1972-ben tértek át a felnigyártásra, amiket akkoriban kizárólag verseny-célokra készítettek, majd később, 1983-ban már az utcai autósok számára is elérhetőek lettek a BBS termékei. Az autóversenyek királyában, a Forma-1-ben sem ismeretlen a BBS márkanév, hiszen Michael Schumacher autója alatt is ezek a felnik dolgoznak, ami nem kis reklám a cégnek.

A gyártásról: ellennyomásos alumínium-öntési technikát alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy a gyártás során a folyékony alumíniumot nagy nyomással sajtolják az öntőformákba. Így a felnik nem csak méretpontosak lesznek, de a felületük minősége is kiváló lesz, ami megkönnyíti a későbbi munkálatokat. A két vagy több részből álló felniket titániumból készült szegecsekkel erősítik egymáshoz. A végső simítást, azaz a felület festését sem bízzák a véletlenre, a világ egyik legmodernebb berendezésével fújják ragyogó vagy "sport" ezüstre a felniket.

A BBS designerei és a mérnökei együtt, összehangoltan dolgoznak, ami lehetővé teszi, hogy ne csak esztétikailag, hanem technikailag is tökéletes legyen a végeredmény. A minőség ellenőrzésére is számtalan módszert alkalmaznak, például a röntgen sugaras vizsgálatot, amely során a keletkezett gáz-üregeket, vagy az UV sugaras teszteket, amelyekkel legapróbb sérüléseket tudják kimutatni, így gyengébb minőségű, hibás felni még véletlenül sem kerülhet ki tőlük.

Termékpalettájuk forma szerint három fő irányvonalra választató szét: ez a három a Techno line, Classic line és a Design line. Mindhárom vonal rendkívül esztétikus és formatervezett felniket takar hatalmas választékban. Létezik egy negyedik vonal is, a Truck line, amelyben kizárólag nagyobb járművekre (terepjárók, Pick-upok, kisbuszok stb.) találhatunk ízlésünknek megfelelő alufelnit.

Gyártó weboldala: www.bbs.com

Folytatás
Gyártók
Gyorskeresés
 
Keresési kritériumok (pl. íra be a keresett termék nevét)
Részletes keresés
Az Ön kosara üres

h i r d e t é sWeboldal készítés: