KENWOOD

A Kenwood cég 65 éves története

1947

Kenwood A100 - Kenneth Wood cégünk alapításakor azzal az okos ötlettel áll elő, hogy a kenyérpirító anélkül is megpiríthatja két oldalról a kenyérszeleteket, hogy a felhasználónak meg kellene fordítania őket. Három évvel később, 1950-ben az első Kenwood Chef robot piacra dobásával totális konyhai forradalmat okoz.

A100 Toaster

Chef

1950 - a Kenwood Chef robot először az Ideal Homes nagyvásáron kerül bemutatásra, ahol minden háziasszony azonnal beleszeret, hiszen olyan jelentős mértékű munkamegtakarítást kínált, ami jelentősen megváltoztatja az életüket. Egyetlen hét alatt felvásárolják, és a Harrods áruházlánc hiánycikkévé válik.

1956 - Nemzetközi siker
Ekkorra már a Kenwood már 1.5 millió fontos forgalmú, több mint 400 dolgozót foglalkoztató, kézi habverőket, mixereket, sőt gőzölő vasalókat is gyártó nemzetközi cég.

1950

1960

Stílusikon – Kenneth Wood a Chef robotot szó szerint stílusikonná varázsolja, és már a cég új székhelyén kezdi el gyártani.

1962 - A cégnek ekkor  már messze nem felel meg a Woking városkában található székhely kapacitása, ezért átköltözik Havant-be, kora legmodernebb nagy-britanniai gyártóüzemébe.

Style Icon

 

1970 - Kenwood a termékei propagálásához speciális Kenwood autóbuszokat, furgonokat, sőt Kenwood repülőgépet alkalmaz.

1973 - Kenwood azzal lép be a digitális korszakba, hogy első gyártóként mutatott be elektronikus sebességszabályozást.

1979 - A Kenwood piacra dobja az első food processort – a Processor de-luxe-t.

1970

1990 1997 - Az élő legenda - Kenneth Wood - 81 éves korában hunyt el. A neve ekkor már világszerte a minőségi és modern konyha és háztartás szinonimája. Kenneth Wood
Anniversary

2001 - a Kenwood csatlakozik a De’Longhi csoporthoz, és ezzel új növekedési szakasz nyílik meg előtte.

2007 - 60. évforduló
1974 óta, amikor Kenneth Wood megjelentette a Chef konyhai robotot, a Kenwood a konyhai automatizálás úttörőjévé vált, és valódi forradalmat okozott az otthoni főzésben. Ma a Kenwood több mint 40 országban van jelen, és mintegy 200 különböző modellt gyárt.

2000

2010 Napjainkban – örömmel tölt el minket, hogy termékeink továbbra is világszerte oly sok ügyfélnek okoznak örömet, pontosan úgy, ahogyan azt évekkel ezelőtt Kenneth Wood megjósolta, amikor azt nyilatkozta, hogy a legfontosabb cél örömet okozni az ügyfeleknek a munkájukat megkönnyítő, gazdaságos segédeszközeinkkel. E gondolatot szem előtt tartva büszkén tekintünk vissza múltunkba és nézünk előre, a jövőnkbe.

Cooking Chef

Gyártó weboldala: www.kenwood.com

Folytatás
Gyártók
Gyorskeresés
 
Keresési kritériumok (pl. íra be a keresett termék nevét)
Részletes keresés
Az Ön kosara üres

h i r d e t é sWeboldal készítés: