brembo

 Cégtörténet:

1960: A Brembo-t 1961-ben alapította (egy kis szerelő műhely volt pár kilométerre Bergamótól) a jelenlegi elnök apja, Emilio Bobassei. A mechanikában és metallurgiában nyert tapasztalatok jó szolgálatot tettek, amikor az alapító olyan cégeknek kezdett dolgozni, mint az Alfa Romeo. 1964 kilométerkövet jelent a cég történetében: Brembo kezdi el gyártani az első fék tárcsákat a kereskedelem számára.

1970: először 1972-ben a Brembo márkát használták Európában gyártott motorkerékpárok részére, mint a Moto Guzzi. Brembo lett a vezető a két kerekű járművek fék rendszer piacán.

1980: folytatva a precíz stratégiát, terjeszkedve a speciális piacra, a nyolcvanas évek elején, a Brembo kezdett kifejleszteni innovatív termékeket és technológiai eljárásokat gépkocsik, versenyautók és motorkerékpárok részére.

1990: 1992 végén a Bergamo cég stratégiájának az iránya eltért a Kelsey-Hayes-től, mivel 1993 márciusában, tárgyalások után átvette részesedését. Így a Brembo vezetősége megnyerve a versenyt, megszerezte a holdingot a Kelsey-Hayesről.

2000: az év kezdetén a Brembo átvette az Alfa Real Minas céget, amely autó tárcsás fékeket és lendkerekeket gyártott O.E. részére Brazíliában. Brembo átvette az Egyesült Királyságban alapított AP Verseny Kft-t, amely fékek és fékrendszerek gyártására specializálódott a növekvő piac részére, valamint kuplung rendszereket a nagy teljesítményű sport autók részére.

Napjainkban: 2007-ben a Brembo megszerezte a Hayes Lemmerz Autófék Részlegét, két gyártó lehetőséggel Homerben (Michigan) és Mexicóban, melyekben fék orsókat és fék dobokat gyártanak Észak Amerikai utasszállító autók és könnyű teherautók számára.

2008 kezdetén a csoport megkezdte a kutatást, fejlesztést a passzív biztonsági alkatrészek gyártásában, annak köszönhetően, hogy sikerült megszerezni a Sabelt védjegyet, mely vezető a biztonsági öv és gyerek biztonsági ülés gyártásban.

A Brembo Kínán keresztül kapcsolódva a magán SIMEST bankhoz 2008 februárjában további 42,24%-ot szerzett a Nanjing Autómobil Csoportban. Ennek következtében a Nanjing Yueyin Autófék Co. lesz az ipari csúcs Kínában, az utasszállító autók és kereskedelmi autók részére gyártott fékek tekintetében.

Gyártó weboldala: www.brembo.com

Folytatás
Gyártók
Gyorskeresés
 
Keresési kritériumok (pl. íra be a keresett termék nevét)
Részletes keresés
Az Ön kosara üres

h i r d e t é sWeboldal készítés: